Info: Ons kantoor is gesloten van 22/07/2024 tot en met 26/07/2024. Leveringen kunnen tijdens deze periode wel gewoon doorgaan. Mails zullen vanaf maandag 29/07/2024 opnieuw behandeld worden.
NL FR EN DE

PIERREGLAS, EEN VERHAAL DAT AL MEER DAN 100 JAAR GESCHREVEN WORDT

Sinds 1914

Ons verhaal begint in 1914 met Pierre Pionnet. Hij was glasblazer en tevens de oprichter van ons bedrijf. Hij vestigde zich in Schaarbeek, waar hij zich toelegde op glaswerk voor laboratoria.

Toen hij in 1936 met pensioen ging, liet hij zijn zaak over aan Léon Pierre, een van zijn klanten. Het bedrijf verhuisde bij die overname naar hartje Brussel, waar Léon besloot om zijn handel in farmaceutische producten uit te breiden door een glasblazerij toe te voegen. Op die manier kon hij zijn eigen activiteiten in de ziekenhuissector verder ontwikkelen.

Onze grootvader, Gustave Pierre, ging in 1940 aan de slag in het atelier van zijn oom Léon. Hij bouwde ervaring op en schopte het tot ploegbaas, om de zaak finaal in 1968 over te nemen en opnieuw te verhuizen naar de Courtoisstraat 14 in Molenbeek

Emmanuel Pierre

Op 1 juli 1985 nam een nieuwe opvolger het over: onze vader Emmanuel Pierre. Voor hem werd ‘investeren’ het sleutelwoord, met de aankoop van onder meer draaitafels, ovens en branders met hogere vuursterkte (geschikt voor bijvoorbeeld de bewerking van grotere diameters). Maar uiteraard moest hij ook zelf nog de fijne kneepjes van het vak leren, hetgeen gebeurde onder leiding van onze grootvader Gustave en enkele bevriende glasblazers

Sonia Ruymaekers

Maar onze vader kwam niet alleen: hij bracht zijn vrouw Sonia Ruymaekers mee, die dezelfde opleiding kreeg. In 1999 verenigden zij zich ook professioneel in PIERRE E. bvba, waarmee ze de continuïteit van het bedrijf verzekerden en financiële middelen voor verdere uitbreiding konden vrijmaken.

Vilvoorde

Deze veranderingen zorgden ervoor dat onze bedrijfsruimtes in Molenbeek al snel te krap werden. Daarom verhuisde het bedrijf in mei 2003 naar de huidige locatie in de Hellestraat 30 te Vilvoorde. Dankzij die stap geraakte de productiecapaciteit niet verzadigd en kon het potentieel van onze machines gemaximaliseerd worden. Wat dan weer betekende dat we ons belangrijkste doel in het vizier konden houden: onze productiecapaciteit blijven uitbreiden.

De opvolging

En ons verhaal stopt hier niet, want dankzij ons is de opvolging voor de toekomst verzekerd. In 2010 stapten twee van ons, namelijk Virginie en Stéphanie Pierre, mee in het bedrijf, waarna de derde zus Mélanie de cirkel in 2017 rond maakte. En zo staan de schouders van de inmiddels vijfde generatie Pierres onder het familiebedrijf, met een heldere ambitie: de nalatenschap van onze ouders meedragen richting toekomst, en het hoofd bieden aan een snel veranderende economische context. Op die manier kunnen we nieuwe uitdagingen die we van klanten en partners krijgen, blijvend aangaan.
Virginie Pierre
Stéphanie Pierre
Mélanie Pierre

Ons team

Eén van de grote voordelen van een familiebedrijf is dat we een hecht team zijn. We werken intensief samen en kennen elkaar bijzonder goed. We proberen ook altijd om een fijne werkomgeving te creëren voor onze werknemers, die intussen — respectievelijk — al meer dan 30 en 15 jaar bij ons aan de slag zijn. En die al even lang elke dag meer dan hun steentje bijdragen aan de kwaliteit van ons glaswerk.